MR.STEAK HOUSE MELAKA!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hai semua! Harini cx nak kongsi lagi tempat makan menarik dan berbaloi mengikut kemampuan. InShaaAllah! Dan semestinya makanan di Melaka! Dah cx orang Melaka, jadi kita up lah makanan di Melaka kan? Hehe  





Okay, mana peminat makanan western? Ajom ke Mr.Steak House Melaka! Sedap-sedap belaka semuanya! Portion dia toksah cakaplah. Banyak dan besar. Puas makan oii! Jom ler orang-orang Melaka kita serbu ke sana! Sis dok teringat keenakkan Lamb dia. Pergh! Ngences!


Antara Hot Menu yang disediakan;

🥩Lamb Stew - RM26.90
🥩Kids Combo - RM9.90
🥩Chicken Chop - RM29.90
🥩Sizzling  Steak - RM16.90
🥩Western Plater - RM49.90 (2-3org)
🥩Lamb Rib - RM34.90
🥩Mix Slam - RM20.90
🥩T-bone -  RM27.90
🥩Salmon  Fish - RM21.90








Waktu Operasi 
12:00pm - 00:00am (Daily)
15:00pm - 12:00pm (Friday Only)
✅ Tiada Cuti

Address:
Mr Steak House
No 32 Jalan Lagenda 8, Taman, Jalan Lagenda 1, 75300 Malacca

Contact:
017-249 0763






Google Maps Link:

"Kalau dah pergi, meh tag cx okay!" 😘 Memang sedap! Serius! Kelembutan lamb dia tu, Ya Allah! Sampai sekarang dok rasa lagi dalam mulut ni tau! Huhuh Thank you Mr.Steak House for having us!



Facebook Page: 

Instagram: 

Sedap Dan Berbaloi!
Lahirkanlah Keikhlasan dihatimu

Post a Comment

19 Comments

Cik Renex said…
Done bookmarks entri ni. Kot2 ade CR trun ke Melaka boleh la makan kat sini nti. Chicken chop paling menarik tuu..
Nisa Kay said…
nisa selalu juga ke melaka.. rasa rasa macam pernah dah singgah kat sini. tapi boleh la datang lagi kalau ke Melaka lagi. nisa pun lama dah tak ke sana niii.
Rawlins GLAM said…
Nasib la kat Melaka. Kalau dekat, mau Rawlins dah ajak teman-teman pejabat makan tengah hari kat sini. Yang penting portion dia besar - best la kan.
Ain Athirah said…
Tgh baca masa hujan. lapaq aihh haha. Nmpk portion dia best besq. Harga standard western food la
Wah menarik ini. Terima kasih kerana share satu lokasi makanan yan nampak sedap2 belaka.
Zaza Iman said…
Tadi baru lepas borak dgn akak zaza.. Dia nak ajak bercuti dan maybe pilihan melaka.. So kalau jadi boleh la cuba makan kt sini nanti..
Eintan Nurfuzie said…
nampak sedap la gmbr2 ni... rs lapar plk malam2 ni.. nk nk pi la try klu pi melaka
Cik Puan Ena said…
Amboi mak yong kemain makan selera taw. Kita ni terpaksa on diet. Haha. Kalau pegi melaka boleh la ena cuba. Tak berapa mahir port makan melaka ni.
Decamellia said…
Nama kedai je dah wow. Tengok gambar lagi wow. Sedapnyaaaa. Terliur lahhh tengok walaupun baru lepas sarap. Tq cx share. Manatau ada pergi melaka, boleh singgah sini
Aerill Hassan said…
Lapar pulak bila baca entri ni. Saya ni tak boleh, bila tengok entri pasal makanan mesti terliur tambah2 makanan mcm ni. Dah lama jugak saya tak makan steak. In shaa Allah jika ada rezeki ke Melaka akan cuba nnti.
Marina Bashah said…
Wahhh cx mewahnye makanan dia. Nanti ke melaka, marina roger cx bawak mkn sini eh.hihi
Hanny Abdullh said…
Sedapnya tengok. Sis kalau ke Melaka cari ikan bakar atau asam pedas..tak pernah lagi cr steak kat sana. Tapi nanti boleh le cuba
I am Vee said…
This is yummilicious! Will sure visit here when I go to Melaka soon!
Mahamahu said…
Lamanya tak makan stik bestnya hehehe kalau sampai Melaka kita akan cuba steak nii nampak menyelerakan dan harga juga sangat berpatutan best2....
mazharalti said…
Yummyliciousnyaaaaa... kat mana ya Jalan Lagenda ni?... setiap kali Raya Aidiladha, kami insyaAllah akan bercuti di sekitar Bandar Melaka... tapi, waktu tu memang payah nau nak cari kedai makan... insyaAllah kalau dekat, bolehlah kami singgah di Mr Steak ni...
Sue Izza said…
nampak sedap2 menunya harga pun berpatutan tu...sedapnya lamb,
Ya ampun sedapnyaaaaaa mknan kat sini. Feveret ni. Klu dtg melaka blh singgah dan cuba
Mama aiman said…
Kite!! Minat sangat makan western nie..tengok makanan tue trus berbunyi perut nad..xsabar nk cuba..ok, blik mlka nnt nad nk try..thanks cx sharing port makan western kali nie..
ummizarra said…
wowww nampak menyelerakan betul menu western kat sini. Datang melaka nanti boleh singgah ni