We Care, We Love CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi


بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

We Care, We Love CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi 

Bila melibatkan kehidupan harian, cx pasti setiap keluarga ada penggunaan tisu di rumah. Tisu menjadi harus sekarang ini untuk ada bersama cx bagi memudahkan pekerjaan harian. Lagi-lagi apabila cx mempunyai anak kecil. Jadi, keutamaan cx adalah agar dapat menjaga kebersihan seisi keluarga. Oleh itu, cx pilih Carina Set tisu sebagai tisu pilihan keluarga kami.

CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi
Kempen "We Care, We Love" CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi


Empat Siri Utama Set Tisu Carina

Carina mempunyai empat (4) siri utama set tisu yang merangkumi siri penjagaan kecantikan (Beauty Care), siri penjagaan bilik mandi, siri peralatan dapur (Kitchenware), dan siri penjagaan kesihatan (Health Care). Jom cx ceritakan serba sedikit bagi setiap satu set yang ada:

 • Siri Penjagaan Kecantikan (Beauty Care)

Siri tisu kering Carina diperbuat daripada 100% Pure Virgin Pulp.  Bagi memastikan kebersihannya, menjadikan ianya lembut dan selamat digunakan kepada kulit.  Ini termasuklah kulit sensitif.  

CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi
Kempen "We Care, We Love" CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi

Siri kapas pula diperbuat daripada 100% Pure Cotton. Ianya sesuai untuk kegunaan kecantikan kerana ianya bersifat hypoallergenic.  Tidak akan menyebabkan iritasi dan kerosakan kulit kerana kapas yang digunakan adalah bahan semulajadi yang asli. 

 • Siri Penjagaan Bilik Mandi (Toiletries Care)

Tisu bilik mandi Carina mempunyai tiga lapisan dan menjadikan ia lebih kuat dan lembut untuk digunakan. 

 • Siri Peralatan Dapur (Kitchenware)

Siri tisu dapur Carina menjadikan peralatan dapur rumah cx lebih bersih dan berkilat.  Paling penting ianya bebas calar. Tisu dapur Carina membantu membersihkan dapur masak cx dan menjadikannya lebih berkilat. Segala kotoran dan tumpahan cecair dapat diatasi dengan baik hanya menggunakan tisu dapur Carina. 

CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi
Kempen "We Care, We Love" CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi

 • Siri Penjagaan Kesihatan (Health Care)

Siri tisu basah Carina mengandungi 99% air.  Cx suka sebab ianya bebas paraben semestinya. Paraben boleh mengakibatkan kulit menjadi sensitif dan alahan. Ianya sangat lembut dan tebal. 

CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi
Kempen "We Care, We Love" CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi


Rangkaian Produk  Tisu Carina

Makluman semua, tisu Carina didatangkan dalam pelbagai saiz tau. Bermula daripada pembungkusan kecil sehingga yang lebih besar, menjadikannya sesuai untuk digunakan oleh individu mahupun seisi keluarga. Pembungkusan sederhana Carina Handkerchief Tissue menjadikannya ideal dan sesuai untuk kegunaan harian. 

Sementara itu, cx suka Carina Wallet Tissue sebab pembungkusannya mengikut trend masa kini, juga membolehkan cx menggunakannya sebagai on-the-go wallet atau dompet harian. Kreatif sangat! 

CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi
Kempen "We Care, We Love" CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi

Selain itu, Carina juga boleh diperoleh dalam siri lain, seperti Tisu Basah, Kapas Muka, Putik Kapas, Kapas Gulung dan banyak lagi. Tekstur Carina Wipes yang lembut, sesuai digunakan untuk pembersihan dan pembasmian kuman bagi menanggalkan kotoran atau cecair daripada kulit atau permukaan. 

Rangkaian Carina Cotton pula juga diperbuat daripada kapas asli, lembut, tahan lasak dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi.  Ianya sesuai untuk kegunaan peribadi dan juga penjagaan anak kecil cx yang kini berusia empat bulan. Rangkaian produk yang luas daripada Carina ini dapat memenuhi keperluan harian kita semua dalam mengamalkan gaya hidup yang lebih baik, bersih dan sihat.

Kempen We Care, We Love

Menjelang tahun baru 2023, Carina berazam untuk bergerak ke hadapan mengikut peredaran zaman dan terus maju selepas pandemik. Konsep baharu telah dihasilkan dengan tema "We Care, We Love": menyatakan kepercayaan Carina bahawa dengan menghasilkan produk berkualiti tinggi akan mempengaruhi dan menghasilkan penjagaan serta kasih sayang yang lebih baik untuk seisi keluarga. #CarinaCares terhadap anda dan keluarga.
 1. Kami menggalakkan kesedaran kebersihan, mewujudkan persekitaran yang sihat dan mengurangkan pencemaran.
 2. Kami menjaga kulit anda dengan menyediakan 100% kapas tulen semulajadi yang mesra kulit.
 3. Pengeluaran tempatan untuk meningkatkan pemulihan ekonomi
 4. Khusus untuk memenuhi keperluan dan kehendak orang Asia Tenggara

Latar Belakang Penubuhan Carina 

Carina ditubuhkan pada tahun 2009 sebagai pengeluar tisu pertama Malaysia bagi memenuhi permintaan negara tropika tersebut. Penghasilan tisu Carina yang menggunakan hanya 100% pulpa dara dan 100% kapas tulen asli membolehkan Carina memberikan keselesaan kepada orang ramai disamping mengekalkan standard kualiti produk. Ia adalah pilihan terbaik untuk mereka yang berkulit sensitif kerana produk yang dihasilkan oleh Carina tidak mengandungi sebarang komponen kitar semula, justeru menjadikannya lembut pada kulit dan tahan lasak.

Carina dicipta untuk penduduk Asia Tenggara yang terkenal dengan pulau-pulau yang indah, restoran ternama, masakan yang lazat dan pedas serta pelbagai budaya. Dengan iklim subtropika yang lembap di rantau ini, Carina percaya tisu berkualiti tinggi adalah penting dan sangat berguna kerana ia lebih bersih, mudah dan mesra keluarga, serta untuk kegunaan sendiri. 

Selain itu, tisu Carina juga mesra alam kerana ia larut dalam air, melindungi bukan sahaja anda tetapi juga alam sekitar.  Bertempat di Lembah Klang, Malaysia, produk Carina dihasilkan dan diedarkan di seluruh Malaysia terus kepada pengguna. Oleh itu, di sebalik kualiti produk Carina yang baik, harganya turut berpatutan untuk setiap lapisan masyarakat.

Dimana Boleh Dapat Produk Carina? 

Kalau korang nak tahu, majoriti produk Carina boleh saja kita dapatkan di pasaraya ataupun pembelian atas talian (online). Antara pasaraya yang terlibat adalah Aeon Big, Aeon Wellness, Econsave, Mydin, NSK, Hot Mart dan farmasi. Berikut yang cx senaraikan adalah beberapa peruncit luar talian. Korang juga boleh dapatkan produk Carina menerusi  platform e-dagang rasmi Carina. Produk korang akan dihantar terus di depan pintu rumah tau. Sekarang lagi mudah sebab kita boleh buat pembelian melalui Shopee dan Lazada sahaja.  Senangkan? 

CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi
"We Care, We Love" CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi


Maklumat lanjut, hubungi Carina melalui wangzhengcarina@gmail.com. Ikuti Carina Malaysia di platform berikut untuk perkembangan terkini, info-info kesedaran kebersihan dan pengumuman menarik yang lain.

Carina Gift Box

Korang boleh dapatkan Carina Gift Box di cawangan-cawangan terpilih bagi pasaraya berikut:  Aeon Big, Mix Store (atau IOI City Mall), Hot Market (atau Berjaya Times Square) dan juga Tong Hup Trading Melaka. Selain produk Carina di dalam Carina Gift Box, terdapat juga beberapa perkara yang kita dapat seperti; 
 • Shop online voucher Shopee Carina official Store RM 5 voucher
 • Review & Win campaign flyer 
 • Carina Surprise Ang-pao sehingga RM88 melalui TNG

CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi
"We Care, We Love" CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi

Sila ambil PERHATIAN bahawa, di pasaran, Carina Gift Box Set TIDAK termasuk: 
 • Carina Kitchen Roll (boleh dibeli di kedai fizikal atau online)
 • Carina Limited Edition We Love We Care Bag (GWP dengan pembelian RM 40 dan ke atas)
CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi
"We Care, We Love" CARINA Set Tisu Berkualiti Tinggi

Carina Review & WIN

Cara Penyertaan:
 1.  Muat naik Foto/VIDEO Ulasan pengalaman anda dengan MANA-MANA produk siri CARINA di Facebook/Instagram/ Tiktok
 2. Beritahu kami sebab anda akan mengesyorkannya & tag @CARINA rasmi Facebook / Instagram / Tiktok
 3. Hashtags #MYCarina #WeCareWeLove (pastikan post anda adalah umum).
*Terma & Syarat:
 1. Tempoh kempen: SEKARANG- 30 April 2023
 2. #300 #Penilai Terbaik akan dipilih untuk MENANG 3 Bulan Bekalan Rumah Carina bernilai RM150. Kami akan screenshot pemenang dan umumkan pemenang di halaman Facebook kami bermula dari Feb 2023. Sila nantikan!
 3. Hadiah tidak boleh ditukar, tidak boleh dipindah milik, dan tidak boleh ditebus dengan wang tunai atau hadiah lain. Kami berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.
 4. Resit WAJIB ditunjukkan untuk menuntut hadiah.
 5. Setiap pemenang hanya sah untuk menuntut sekali sahaja, Nama & resit Pembelian yang sama tidak dibenarkan.
 6. Resit pembelian sah dari 1 Jan 2023- 31 April 2023 sahaja.
 7. Baucar tunai bernilai RM150 adalah untuk pembelian produk CARINA sahaja, setiap baucar tunai RM50 hanya sah selama 1 bulan.
 8. Carina berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.
@chazaxiaojie Bila melibatkan kehidupan harian, cx pasti setiap keluarga ada penggunaan tisu di rumah. Tisu menjadi keharusan sekarang ini untuk ada bersama cx bagi memudahkan pekerjaan harian. Lagi-lagi apabila cx mempunyai anak kecil. Jadi, keutamaan cx adalah agar dapat menjaga kebersihan seisi keluarga. Oleh itu, cx pilih Carina Set tisu sebagai tisu pilihan keluarga kami. Tisu Carina yang menggunakan hanya 100% pulpa dara dan 100% kapas tulen asli membolehkan Carina memberikan keselesaan kepada orang ramai disamping mengekalkan standard kualiti produk. Sangat sesuai untuk kulit sensitif. @CarinaMalaysia kini hadir dengan Carina Gift Box tau! Pelbagai rangkaian tisu ada; seperti tisu kering, tisu basah dan siri kapas. Jangan lepaskan peluang untuk join Review & *Win yang dianjurkan Carina. Cara MENYERTAI: 1. Muat naik Foto/VIDEO Ulasan pengalaman anda dengan MANA-MANA produk siri CARINA di Facebook/Instagram/ Tiktok 2. Beritahu kami sebab anda akan mengesyorkannya & tag @carina.malaysia rasmi Facebook / Instagram / Tiktok 3. Hashtags #MYCarina #WeCareWeLove (pastikan post anda adalah umum). Tempoh kempen: bermula SEKARANG - 30 April 2023 #Carina #CarinaMalaysia #CarinaMY #MYCarina #carinatissue #MildAndGentle #comfortable #pure #SoftAndTender #CarinaMalaysia #CarinaCares #HealthyTissue #VITAMEDIA #CARINA #WeCareWeLove ♬ Trending upbeat corporate sound ♪ - 3KTrack

Post a Comment

2 Comments

Sally Samsaiman said…
Sally kalau nampak tisu jenama Carina, Sally beli sbb tertarik dengan pembungkusan yang menarik berwarna ungu dengan pokok bunga Lavender. I is tak boleh tgk purple kalerrr~ hahaha
Nadia Johari said…
Nad pun pakai tisu Carina..Bagus, tisu berkualiti